פורטל מקיף לעולם הבדס"מ

האתר מכיל תכנים מיניים וגסים ומיועד לגלישה אך ורק מגיל 18 בלבד ומעלה

Kink Aware/Kink Plus

המאמר נכתב ביחד ובשיתוף עם פסיכאטרית קלינית קינק פלוס ידועה בקהילה הבינלאומית
ומיועד ל מטפלים ואנשי מקצוע רפואי וטיפולי. 

קינק פלוס - קינק

אם אתם מעוניינים שנמליץ עליכם בתור מטפלים לקהילת הקינק לחצו כאן

עקרונות טיפול בעולם הבדס"מ: אתגרים, אתיקה ודרכי עבודה

מאמר זה נכתב בשיתוף עם פסיכיאטרית קלינית קינק-פלוס ידועה בקהילה הבינלאומית והוא מיועד למטפלים ואנשי מקצוע רפואי וטיפולי.

מבוא

עולם ה-BDSM (ראשי תיבות של Bondage, Discipline, Dominance, Submission, Sadism, Masochism) כולל מגוון רחב של זהויות, נטיות ופרקטיקות מיניות לא קונבנציונליות. בשנים האחרונות, עם עליית המודעות למגוון המיני ולזכויות הקהילה האלטרנטיבית, גוברת ההכרה בצורך במטפלים רגישים ובקיאים בתחום.

המונח Kink Aware / Kink Plus מתאר מטפלים שמבינים כי מיניות מתקיימת על ספקטרום רחב ומכירים בכך שאנשים שונים חווים עונג, אינטימיות וקשרים בדרכים מגוונות. מטפלים אלו מודעים לחששות של אנשים המזדהים כקינקיים (Kinky) בכל הקשור לחשיפת הזהות המינית שלהם, במיוחד כאשר הם מחפשים טיפול מקצועי. לעיתים, מטופלים חוששים שישפטו אותם או שיתייגו את נטייתם כפתולוגית, ולכן קיים צורך במרחב טיפולי בטוח ומקבל.


קינק-פלוס בטיפול: מה זה אומר?

1. גישה שאינה פתולוגית

מטפל קינק-אוור (Kink-Aware) או קינק-פלוס (Kink-Plus) אינו רואה בפרקטיקות קינקיות בעיה נפשית או סטייה, אלא כחלק לגיטימי מזהות המטופל. כיום, ברור כי BDSM אינו נחשב להפרעה נפשית כל עוד הוא מתבצע בהסכמה ובאופן שאינו פוגע באדם או בזולתו.

2. יצירת סביבה טיפולית בטוחה

מטופלים רבים שחוו סטיגמה עלולים להימנע מטיפול מחשש שישפטו אותם. מטפל קינק-אוור מקפיד ליצור מרחב שבו המטופל יכול לשתף ללא חשש מביקורת או דחייה.

3. הבחנה בין BDSM בריא להתעללות

מטפלים קינק-פלוס מבינים היטב את ההבדל בין דינמיקות של שליטה וקבלת סמכות (Power Exchange) בהסכמה ובין ניצול או כפייה. בעוד שבמערכות יחסים בדס"מיות ישנם אלמנטים של שליטה וסאדו-מאזו, הם חייבים להיות מבוססים על הסכמה, תקשורת וגבולות ברורים. כאשר יש חשד להתעללות שאינה מבוססת הסכמה, המטפל נדרש להתערב בהתאם.

4. הבנת מערכות יחסים קינקיות

מערכות יחסים בדס"מיות עשויות להיות שונות מהתפיסה הרווחת במערכות יחסים מונוגמיות "וניליות" (Vanilla). למשל, ייתכנו יחסים היררכיים או דינמיקות של שליטה 24/7, וכמו כן יש מטופלים המשתייכים למערכות יחסים פוליאמוריות. מטפל קינק-אוור אינו מניח שמערכת יחסים "לא מסורתית" היא בהכרח בעייתית או מסוכנת.


אתגרים נפוצים בטיפול עם מטופלים קינקיים

1. חשש משיפוטיות

מטופלים עשויים להירתע מלחשוף את הנטיות הקינקיות שלהם מתוך פחד שהמטפל יתמקד רק באלמנט הזה ויתעלם מהנושא העיקרי שבגללו הם הגיעו לטיפול, כמו חרדה, דיכאון או קשיים בזוגיות.

2. פערים בין בני זוג – קינק מול וניל

לעיתים, הקושי אינו של המטופל עצמו אלא של בן/בת זוג שאינו קינקי (ונילי). זה יכול לעורר תחושות של חרדה, קנאה, בלבול ואף חוסר ביטחון. מטפל קינק-אוור יכול לעזור לזוגות למצוא איזון ולגשר על הפערים.

3. קונפליקט בין זהות קינקית לתפקידים חברתיים

אנשים רבים מרגישים קונפליקט בין זהותם הקינקית לבין ציפיות החברה. למשל, אדם דתי המזדהה כסאבמיסיבי (נשלט) עשוי להרגיש שהוא מפר נורמות דתיות. טיפול רגיש יכול לסייע לו לנווט בין הזהויות הללו מבלי לחוות ניכור או אשמה.

4. התמודדות עם בושה ואשמה

אנשים רבים שחוקרים את עולם הבדס"מ עשויים לחוות תחושות בושה עקב נורמות חברתיות המדכאות מיניות שאינה "סטנדרטית". מטפל קינק-אוור מסייע למטופל לעבד רגשות אלה, לחקור את מקורותיהם ולפתח חמלה עצמית.

5. טראומה והתעללות

חשוב להבין כי לא כל מי שעוסק ב-BDSM חווה טראומה, אך ישנם אנשים שמחפשים במודע חוויות קינקיות ככלי לשליטה מחודשת על הגוף והחוויה שלהם. מטפלים קינק-אוור יכולים לעזור בהבנת הקשרים בין חוויות עבר לפרקטיקות בהווה, ולספק תמיכה מותאמת.


דרכי עבודה מומלצות למטפלים קינק-אוור

1. סקרנות אמפתית ולא שיפוטית

על המטפל לא להניח שהוא "מבין" את המטופל רק משום שהוא מכיר מושגים בדס"מיים. במקום זאת, יש לשאול את המטופל מה משמעות הזהות או הדינמיקה עבורו.

2. עבודה על קבלה עצמית וביטחון

לסייע למטופלים לפתח תחושת נוחות עם הנטיות שלהם ולהתמודד עם תחושות של אשמה או בושה.

3. שמירה על גבולות מקצועיים

יש להקפיד על גבולות ברורים בטיפול, במיוחד כאשר המטופל משתף בפרטים אינטימיים. המטפל אינו משתתף בחוויות הקינקיות של המטופל, אלא מספק מרחב לעיבוד רגשי ולמידה עצמית.


משאבים נוספים למטפלים קינק-אוור

מאמרים מומלצים:

ספרים מומלצים למטפלים:

  • Becoming a Kink Aware Therapist (Amazon)

תוכנית הכשרה למטפלים בישראל:


סיכום

מטפלים קינק-אוור מספקים מרחב בטוח ואמפתי למטופלים המעוניינים לחקור את עולמם הרגשי והמיני ללא שיפוטיות. גישה זו מבוססת על פתיחות, סקרנות וכבוד לזהותו של כל אדם. הבנה מעמיקה של דינמיקות BDSM, יחד עם מודעות להבדלים בין נטיות קינקיות לטראומה או כפייה, מאפשרת למטפלים לסייע למטופליהם בצורה מקצועית, תומכת ואחראית.

ספר מומלץ למטפלים הוא Becoming a Kink Aware Therapist לחצו כאן 
 

לתוכנית הכשרה למטפלים במרכז למיניות בתל השומר לחצו כאן 


logo בניית אתרים